Digital Forum Finland

← etusivulle

Mitä teemme?

Tehtävämme on parantaa jäsenyritystemme liiketoimintaedellytyksiä viranomaisyhteistyön, jäsenpalveluiden, tiedotuksen sekä toimialan itsesääntelyn keinoin.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2025 Suomi on noussut maailman kärkeen digitaalisten palveluiden ja sisältöjen hyödyntäjänä ja Suomessa on kaikkien käytössä maailman sujuvin turvallinen digitaalisen tunnistautumisen ja maksamisen tapa.

Edustamiemme digitaalisten sisältöpalvelujen liikevaihto Suomessa on noin 800 miljoonaa euroa.

Toimintamme laajemmin

Digital Forum Finland ry on digitaalisten palveluiden tuottajien yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on parantaa toimialan yritysten liiketoimintaedellytyksiä. Digital Forumin henkilöstön, hallituksen ja yhteistyökumppanien muodostaman laajan asiantuntijaverkoston syvällinen tietämys digitaalisesta liiketoiminnasta on monin tavoin jäsenistön hyödynnettävissä.

Tiedotus ja koulutus

Digital Forum tiedottaa jäsenilleen lainmuutoksista ja muista ajankohtaisista asioista. Yhdistys tuottaa puolivuosittain markkinatutkimuksen, jonka tuloksista jäsenyritykset saavat tuoreeltaan tarkemmat tiedot.

Digital Forum järjestää myös kaikille avoimia seminaareja ja pienempiä tapahtumia. Tapahtumien järjestämisessä Digital Forum tekee tiivistä yhteistyötä mm. Teknologiateollisuuden, MobileMondayn ja Forum Viriumin kanssa.

Neuvonta

Digital Forumin toimisto tarjoaa jäsenyrityksille yksilöllistä ja luottamuksellista neuvontaa toimialaa koskevien normien tulkinnassa ja muissa lakiasioissa. Uusien palvelukonseptien osalta voidaan jo ideointivaiheen sparrauksella selvittää palvelun mahdolliset juridiset sudenkuopat. Erityisesti palveluiden markkinoinnin, hinnoittelun ja laskutuksen pelisääntöjä sekä operaattoriyhteyksiä koskevissa kysymyksissä palveluntarjoajan kannattaa kääntyä yhdistyksen toimiston puoleen.

Edunvalvonta

Digital Forum seuraa aktiivisesti lainsäädännön kehitystä ja viranomaistoimintaa huolehtien jäsenkuntansa näkökulman esille tuomisesta lainvalmistelussa ja muussa toimialaa koskevassa julkisen vallan toiminnassa.

Yhdistyksellä on edustus alan kannalta keskeisissä työryhmissä ja aktiiviset yhteistyösuhteet esimerkiksi Liikenne- ja viestintäministeriön, viestintäviraston, kuluttajaviraston ja tietosuojavaltuutetun kanssa. Digital Forum seuraa tiiviisti myös teleoperaattoripuolella tapahtuvaa kehitystä, uusia palveluita ja sopimusehtojen muutoksia.

Toimialan itsesääntely

Digital Forumin yhteydessä toimii Maksullisten puhelinpalveluiden eettinen lautakunta (MAPEL), joka valvoo itsesääntelyn keinoin lisämaksullisten puhelin- ja mobiilipalveluiden markkinoita. Vuodesta 1998 toiminut MAPEL on vakiinnuttanut paikkansa toimialan valvojana ja saanut tunnustetun aseman myös viranomaisten keskuudessa, minkä johdosta viranomaisten tarve luoda palveluntuotantoon vaikuttavaa uutta sääntelyä on jäänyt vähäiseksi. Itsesääntely on tehokas ja taloudellinen tapa huolehtia alan yhteiskuntavastuusta ja kuluttajien oikeuksien toteutumisesta. MAPELin toiminnan rahoittavat toimialan yritykset sopimusperusteisesti.

Miksi kannattaa olla Digital Forum Finland ry:n jäsen?

Jäsenyritykset pääsevät hyödyntämään yhdistyksen jäsenpalveluita sekä halutessaan itse vaikuttamaan toimialan asioihin. Jäsenmaksumme on 300 € vuodessa varsinaisilta jäseniltä ja 1500 € vuodessa kannatusjäseniltä.

Neuvonta

Tarjoamme jäsenyrityksillemme yksilöllistä neuvontaa toimialaa koskevien normien tulkinnassa ja muissa lakiasioissa. Uusien palvelukonseptien osalta voidaan jo ideointivaiheen sparrauksella selvittää palvelun mahdolliset juridiset sudenkuopat.

Tiedotus ja tutkimus

Tiedotamme jäsenillemme lainmuutoksista ja muista ajankohtaisista asioista. Tuotamme neljännesvuosittain markkinatutkimuksen, jonka tuloksista jäsenyritykset saavat tuoreeltaan tarkimmat tiedot.

Vaikuttamismahdollisuudet

Jäsenyritykset pääsevät omalla aktiivisuudellaan vaikuttamaan siihen, minkälaisia asioita Digital Forum Finland ry edunvalvontatyössään edistää. Lisäksi jokainen uusi jäsen osaltaan lisää Teleforumin painoarvoa lausunnonantajana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Haluatko jäseneksemme?

Ota yhteyttä: juhani.kivikangas@digitalforum.fi tai +358 40 556 1228

Organisaatio ja jäsenyritykset

Digital Forum Finland ry:n hallitus 2018-2019

Puheenjohtaja
Ville Nurmi (Fiamax)

Varapuheenjohtaja
Pasi Ilola (Posti)

Jäsenet
Hanna Fröman (LINK Mobility)
Kimmo Kärkkäinen (Gameleo)
Lasse Lindqvist (Ina Finland)
Petteri Niemi (020202 Palvelut)
Anu Vasara (Sanoma)
Jukka Vaittinen (Elisa)

Toimisto

Toimitusjohtaja
Juhani Kivikangas
juhani.kivikangas@digitalforum.fi
+358 40 556 1228

Lakiasiainjohtaja
Ilkka Lehto
ilkka.lehto@digitalforum.fi
+358 45 121 6892

Kannatusjäsenet

AinaCom Oy
DNA Oy
Elisa Oyj
Salon Seudun Puhelin Oy
Samsung Electronics Nordic
Telia Oyj
Tieto Finland Oyj

Jäsenyritykset

AinaPay Oy
Alekstra Oy
Arena Interactive Oy
Avertes Oy
Bauer Media Oy
BookIT Oy
Conmio Oy
Crestadel Oy
Digia Service Oy
EasyPark
Eazybreak Oy
Fiamax Oy
Fonecta
Foreca Oy
Fujitsu Finland Oy
Gameleo Systems Oy
Global Vending Oy
Helsingin lakimiesyhtymä Oy
HSL
Ilmatieteenlaitos
Ina Finland Oy
Infobip Ltd
ITB Solutions OÜ
Jesta Digital GmbH
Kontaktia Oy
Kuulalaakeri Oy
LINK Mobility Oy
Lionbridge Oy
Lucentia Group Oy
mBlox
mFabrik Oy
Microsoft Oy
Mobiili.fi
MobilePay
MTV Oy
NettiX
NextUp Oy
Oy Amli Ab
Oy DialOk Communications
Oy Eniro Finland Ab
Oy Hartwall Ab
Paytrail Oy
Plusdial Oy Ab
Point Transactions Systems Oy
Posti Group
PressDoor Oy
Qvik
Ranella Oy
Rapido Media Oy
Rovio Oy
S4 Finland Oy
Sanoma Media Finland Oy
Securycast Oy
Silverskin information security Oy
Siru Mobile Oy
Somia Oy
Sonetia Oy
Suomen Mobiilimaksu Oy
Suomen Mobiilitili Oy
Suomi24 Oy
Supercell
Tele XL Oy
Telective Oy
Tori.fi
Unwire as
VR Group